Skoči na glavno vsebino
+(386)2 545 96 00 ospuconci@ospuconci.si

»Rišem – pišem za prijatelja« je projekt podjetja Acron d.o.o. (galanterije Bags&More in papirnice Office&More), ki je namenjen pomoči otrokom. Podjetje ga je prvič izvedlo leta 2018. Letos pa smo zabeležili že 7. kreativno – dobrodelni natečaj.  K sodelovanju so povabili učence osnovnih in srednjih šol in posameznike, da narišejo risbice na temo ŠPORT s poudarkom na prepoznavnih športih v Sloveniji, tistih, v katerih uspešno nastopajo slovenski športniki in športnice, ter na priljubljenih sodobnih športih.

Vsi poznamo Luko Dončića, Petra Prevca, Janjo Garnbret, Jana Oblaka, Anamarijo Lampič, Tadeja Pogačarja, Ilko Štuhec, Kristjana Čeha… in se navdušujemo nad različnimi športi. Učenci OŠ Puconci so se na projekt odzvali pozitivno in bili navdušeni nad ustvarjanjem. Nekateri so narisali tudi dve ali več risb. Vsi skupaj se zavedamo  da šport ni le naporno treniranje, zahtevni urniki, tekmovanja in zdravo telo temveč šport izboljšuje duševno zdravje, z navijaškim duhom pa se krepi tudi povezanost med ljudmi. S tem, da podpiramo tovrsten projekt, ozaveščamo otroke o solidarnosti in pomoči šibkejšim, ter da lahko z majhnimi dejanji spreminjamo svet.

Na natečaju je sodelovalo več kot 7.000 mladih umetnikov. Na likovnih izdelkih so bili upodobljeni prepoznavni športniki, športni rekviziti, športno prizorišče ali pa različna predstavitev izbranega športa. Med vsemi prispelimi risbicami so oblikovalci izbrali izdelke, ki so se uvrstili v ožji izbor, med finaliste. Med njimi je bil izdelek naše učenke Lane Söke iz 8. razreda. S pomočjo všečkov na FB strani je prejela 445 glasov vendar žal premalo, da bi prišla med zmagovalce in bi njen motiv bil natisnjen na platnico šolskega zvezka. Vse zmagovalne izdelke si lahko ogledate na zvezkih v zgoraj omenjenih trgovinah in z njihovim nakupom tudi vi prispevate svoj delež in postanete dobrodelni, kajti izkupiček od prodaje zvezkov do vključno 31. 8. 2024 se podari izbrani dobrodelni organizaciji.

 

Monika Vidmar

(Skupno 52 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost