Skoči na glavno vsebino
+(386)2 545 96 00 ospuconci@ospuconci.si

V tednu od 12. do 18. maja sva se učiteljici Deborah Davidovski in Martina Sever udeležili mobilnosti na Švedsko. Na pot sva se odpravili z Zagrebškega letališča do Kopenhagna na Danskem in nato z vlakom do švedskega mesteca Ystad. Čudovito skandinavsko mesto nas je pozdravilo z ozkimi tlakovanimi ulicami, prijaznimi ljudmi, svetilkami v oknih hiš ter čudovitim morskim podnebjem.

Fotografije

S še tremi kolegicami iz izolske in kočevske šole, smo bile nastanjene v neposredni bližini obale baltskega morja. Naša prijazna gostitelja Hans in Mariann sta za nas pripravila prekrasen teden, poln novih dogodivščin, novo osvojenih znanj in spoznanj, idej, izkušenj, ogledov švedskih lepot in nepozabnih spominov. 

Prvi dan smo bile vključene v njihov pouk v naravi, obiskale smo Marietorps Naturskolo, njihovo šolo v naravi, kamor prihajajo učenci in vrteški otroci nabirat izkušnje. Vse skupaj je podobno naši šoli v naravi. Učenci tekajo po gozdovih, iščejo dvoživke, polže, pupke v jezeru, spoznavajo rastlinstvo in živalstvo ter urejajo svoje visoke grede. V naslednjih dneh smo bile v šoli ob morju, kjer smo lovili ribe in rakce, poslušali različne zgodbe, premagovali poligone in uživali ob in v baltskem morju. Gostitelji so za nas pripravili izlet na katerem so nam približali in razkazali življenje v Ystadu in okolici. Pripravili so nam skupno večerjo in druženje. Seveda ni šlo brez odlične lokalne hrane. Obiskali smo tudi dve osnovni šoli in vrtec. Prijazni učenci so nam razkazali kako poteka vsakdan na njihovi šoli in nad videnim smo bile vse zelo pozitivno presenečene, saj smo našle veliko razlik med njihovim in našim načinom dela. Seveda smo imeli tudi nekaj prostega časa, ki sva ga izkoristili za vožnjo s kolesi ob obali, ogledale smo si mesto Malmö in raziskale vsak kotiček mesteca Ystad. Radi bi se zahvalil našima gostiteljema Marienn in Hansu ter njuni sodelavki Mariet za nepozabno izkušnjo, hkrati pa velik hvala gre naši koordinatorki Ireni, da naju je spodbudila za to mobilnost. 

Učiteljici Martina Sever in Deborah Davidovski

(Skupno 40 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost