Skoči na glavno vsebino
+(386)2 545 96 00 ospuconci@ospuconci.si

Prvega junija se je uspešno zaključila zdravstvenovzgojna aktivnost »Goreče sporočilo: Ozaveščen/a sem všečen/a », ki je potekala 4 mesece – začela se je ob dnevu brez cigarete 31. januarja in zaključila 31. maja, na dan, ko obeležujemo Svetovni dan brez tobaka. Nacionalni inštitut za javno zdravje OE Murska Sobota z aktivnostjo spodbuja posameznike, da kadilce, ki jih osebno poznajo, motivirajo k spremembi stališča do kajenja.

Namen aktivnosti je bil, da sodelujoči v aktivnosti kadilcu namenijo svojo prijazno misel in skrb zanj, ki so ga izrazili z »Gorečim sporočilom«. Da spodbudijo svoje vrstnike in uporabnike različnih tobačnih izdelkov, da premislijo, kakšno je njihovo  stališče do uporabe le teh in da jih ozaveščajo o posledicah uporabe, ter da postane odločitev o zavrnitvi posnemanja trenda uporabe novih tobačnih in povezanih izdelkov lažja.   S pozitivno naravnanostjo lahko mladi sami prispevajo k zdravemu življenju in okolju ter postanejo odlični ambasadorji zdravja, ki bodo sporočali : »Ozaveščeni smo všečni, simpatični, privlačni, zanimivi, atraktivni, prepričljivi, prijetni…

V aktivnosti spodbujanja nekajenja je sodelovalo 12 pomurskih osnovnih šol – 243 učencev in 18 mentorjev. Izbrali so 10 najbolj zanimivih, izvirnih in duhovitih sporočil. Na 1. mesto seznama TOP 10 najboljših se je uvrstila učenka Manca Koltaj iz 8.c razreda, na 8. mesto pa učenka Pia Toth iz 7.a razreda. Dve učenki Alina Dettelbach in Riby Žitek iz 6. razreda pa sta dobili pohvalo za inovativnost in kreativnost pri ustvarjanju. Nagrajenci so prejeli praktične nagrade in priznanja za sodelovanja na natečaju. Ožji izbor  izbranih izdelkov je do konca junija 2024 na ogled v izložbenem oknu Galerije Murske Sobote. Vljudno vabljeni!

Vsem sodelujočim učencem iskreno čestitamo.

Monika Vidmar

(Skupno 38 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost