Skoči na glavno vsebino
+(386)2 545 96 00 ospuconci@ospuconci.si

Četrtek, 6. 6. 2024

Športno obarvani četrtek …

Četrtkovo jutro smo začeli zelo aktivno. Po dobro opravljenem zajtrku smo opravili jutranje plavanje, nato pa se, po večini prvič, srečali s kajakom. Vožnja s kajaki je bila zanimiva, predvsem pa zabavna. Dopoldanske dejavnosti smo nadaljevali v borovem gozdičku, kjer smo se preizkusili v lokostrelstvu.

fotografije

Učenci so zadeli kar nekaj balončkov in za to bili nagrajeni s sladkimi bonbončki. Popoldanske tople sončne žarke smo izkoristili na plaži, kjer so učenci delali peščene gradove, iskali školjke in raziskovali podmorski svet, predvsem pa uživali v druženju.

Večer smo zaključili s plesno animacijo in predstavitvijo naših talentov.

Učenci so se predstavili s ritmičnoーpevsko točko z naslovom Kukavica. 

 

Sreda, 5. 6. 2024

Že navsezgodaj smo se razveselili prvih jutranjih žarkov. Po dobro opravljenem zajtrku, smo jutro izkoristili za ustvarjalne dejavnosti. Izdelali smo svoje razglednice in jih poslali našim najbližjim. 

Naučili smo se plesti zapestnice ter pripravili barvno podlago na naših kamenčkih, ki bodo služili kot lep spomin na naše morje. 

fotografije

Po plavanju in kosilu smo se podali na obalo, kjer smo raziskovali skrivnosti morja. 

Pozno popoldne pa smo preživeli na odbojkarskem in košarkaškem igrišču. 

   

Torek, 4. 6. 2024

Barčica po morju plava…

Končno je prišel težko pričakovani dan, ko smo se popeljali z ladjico do Pirana.

Na izletu do Pirana se nam je pridružil tudi gospod ravnatelj, ki nas je, kot vsako leto, obiskal in obdaril s sladkimi dobrotami.

Po dobri uri vožnje smo prispeli v Piran. Ogledali smo si značilnosti in znamenitosti mesta, ki smo jih do sedaj poznali le iz učbenika.

Majhno prikupno obmorsko mesto nas je navdušilo in tudi zaradi mnogoterih prelepih spominkov, ki smo jih kupili, ostalo v lepem spominu. Za piko na i, smo se na koncu posladkali s sladoledom.

Po vrnitvi na Debeli Rtič, smo napolnili lačne trebuščke in imeli kratek počitek. Nato smo se razdelili v dve skupini. Ena skupina je raziskovala morsko obalo, medtem ko je druga skupina spoznavala značilnosti mediteranskega rastlinstva. Sledilo je popoldansko čofotanje v morju in v bazenu. 

Dan smo zaključili s prijateljsko igro nogometa in odštekanim stilom na ploščadi. 

fotografije

 

Ponedeljek, 3. 6. 2024

Po dolgi deževni vožnji, smo končno prispeli na težko pričakovani cilj. Ko smo napolnili lačne trebuščke, smo se namestili v sobah. Sledilo je prvo preverjanje našega znanja v plavanju. Po preverjanju, smo bili nagrajeni z razvajanjem v toplem bazenu.

Ker se je popoldan izza oblakov prikazalo sonce, smo se sprehodili do Resslovega gaja.

fotografije

(Skupno 413 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost