Skoči na glavno vsebino
+(386)2 545 96 00 ospuconci@ospuconci.si

Sedmega maja so osmošolci v okviru tehničnega dneva obiskali Socialno kmetijo Korenika v Šalovcih, kjer so doživeli nepozabno doživljajsko izkušnjo, polno zabave, novega znanja in ustvarjalnosti.

fotografije

Ob prihodu so jih sprejeli strokovni delavci, ki so predstavili delovanje Socialne kmetije Korenika ter jih razdelili v manjše skupine. Po skupinah so se udeležili treh različnih delavnic.

Ena izmed delavnic je potekala v čudovitem zeliščnem vrtu, kjer so učenci spoznavali različne vrste zelišč ter se učili o njihovih zdravilnih in kulinaričnih posebnostih. Nekatere od njih so lahko tudi odtrgali, povonjali in tisti najbolj pogumni celo preizkusili. V drugi delavnici so lahko opazovali in hranili različne avtohtone živali. Učenci so tako imeli priložnost pobliže spoznati življenje na kmetiji ter se naučiti pomembnosti skrbi za živali in naravo. Tretja delavnica je potekala pod vodstvom izkušenih kuharic, kjer so imeli učenci v slastni delavnici peke pirinih rogljičev priložnost zamesiti testo, oblikovati rogljiče in jih napolniti z domačo slivovo marmelado. Kar nekaj učencev je pokazalo svoje pekovske veščine, ter se pohvalilo, da tudi sami pogosto doma pripravijo kosilo.  

Ob koncu dneva so se učenci polni novih vtisov in znanja vrnili v šolo. Obisk Socialne kmetije Korenika je tako predstavljal nepozabno izkušnjo, ki je učencem omogočila povezavo z naravo, spoznavanje novih veščin ter krepitev skupinskega duha.

(Skupno 57 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost