Skoči na glavno vsebino
+(386)2 545 96 00 ospuconci@ospuconci.si

»Okusni zakladi«

TURISTIČNI PROIZVOD »Drobtinice zakladov«

Turistična zveza Slovenije in Zavod RS za šolstvo sta v sodelovanju z regijskimi turističnimi zvezami razpisala 38. državni festival Turizmu pomaga lastna glava, na temo Okusni zakladi: Lokalni kulinarični spominki s trajnostnim pridihom.

V razvoj turističnega proizvoda »Drobtinice zakladov« smo vključili lokalne ponudnike in jih povezali v turistični spominek doživetij. Izdelali smo tri kulinarične spominke presenečenja, ki smo ga razdelili v kulinarično razvajanje s spoznavanjem lokalnih ponudnikov in dobrot ter večer presenečenja s kuharskim šefom.

K sodelovanju smo tako povabili Kmetijo Šukar, Kmetijo Vlaj ter Džaboko & Gruško. Za gostinsko kulinarično razvajanje s tradicionalnimi lokalnimi jedmi smo se obrnili na gostilno Na Jasi, za kulinarično presenečenje večera pa na gospoda Bineta Volčiča s posestva Monstera. Z njim smo opravili tudi intervju, v katerem nam je predstavil svojo zgodbo in nas z njo navdihnil pri oblikovanju kulinaričnega doživetja »Drobtinice zakladov«. Promocijo kulinaričnega doživetja smo podkrepili s promocijskim spotom, ki smo ga posneli na različnih lokacijah v Krajinskem parku Goričko. Promocijski spot nam je pomagal oblikovati gospod Uroš Kuzma.

Promocijo turističnega proizvoda bomo podkrepili tudi s predstavitvijo na turistični tržnici, ki bo v petek, 5. aprila, med 9. in 13. uro, v Mercator centru v Murski Soboti.

Z novim kulinaričnim turističnim proizvodom smo lokalne turistične ponudnike povezali v celoto, jim dali večjo vrednost, hkrati pa na zemljevid turistične ponudbe vrisali novo kulinarično doživetje.

Turistični podmladek OŠ Puconci ter mentorici Monika Vidmar in Mateja Žökš

 

(Skupno 189 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost