Skoči na glavno vsebino
+(386)2 545 96 00 ospuconci@ospuconci.si

V okviru izbirnega predmeta turistična vzgoja smo z učenci OŠ Puconci obiskali Moravske Toplice. Tam nas je prijazno sprejel in skozi Moravske Toplice vodil gospod Bojan Kolar, ki nam je predstavil delovanje turistično-informacijskega centra. Razložil nam je, da center skrbi za razvoj, promocijo in trženje turistične ponudbe na območju Moravskih Toplic.

Center lahko rezervira tudi prenočišča pri lokalnih ponudnikih, organizira izlete in oglede številnih znamenitosti ter sodeluje z zunanjimi lokalnimi ponudniki. Pri njih lahko kupimo tudi turistično literaturo, spominke in razglednice ter si izposodimo kolesa. Predstavil nam je delo turističnega informatorja ter ostala področja delovanja zavoda. Seznanjeni smo bili tudi s tem, da so Moravske Toplice postale prva destinacija v Pomurju z zlatim znakom Slovenia Green Destinations GOLD.

V Termah Vivat smo se seznanili z zgodovinskim razvojem term ter željami in načrti za prihodnost. Spoznali smo poklic receptorja in dobili priložnost, da jih povprašamo o pozitivnih in negativnih plateh poklica. Ogledali smo si tudi prostore term in se sprehodili do prve glasbene fontane v Sloveniji. 

Brbončice smo razvajali v Čokoladnici in čebelarstvu Tara, ki ponuja ročno izdelane čokolade in pralineje različnih okusov. V čokoladnici nas je pozdravil gospod Aleš, ki nas je popeljal skozi proces izdelave čokoladnih tablic. Doživeli smo pravo čokoladno doživetje, saj smo se lahko preizkusili v izdelovanju čokoladnih ploščic. Delo je bilo poučno, zabavno in predvsem sladko. S čokoladnimi ploščicami, ki smo jih ustvarili na delavnici, smo se posladkali v šoli. Poleg čokoladnih dobrot pa se lahko pohvalijo tudi s srebrno medaljo za akacijev med, ki ga dodajajo k čokoladi.

Na sprehodu skozi Moravske Toplice smo si ogledali turistične znamenitosti, zunanjost term in se odpravili do igrišča za golf, ki deluje v okviru Term 3000. Tam sta nas pričakala prijazna učitelja golfa, ki sta nas popeljala v osnove golf igre, nas seznanila z opremo za igro golfa in omogočila, da smo se preizkusili z osnovnimi udarci. Skozi igranje smo ugotovili, da golf zahteva veliko mero natančnosti, koncentracije, telesne pripravljenosti in seveda tudi moči. Ob igri smo zelo uživali, saj smo jo vsi igrali prvič.      

Ob evangeličanski cerkvi v Parku prekmurske revolucije smo se ustavili še ob razstavi na prostem, ki so jo postavili ob 60. obletnici odkritja vroče vode in s plini bogate termalne vode. Ta je v preteklosti narekovala pospešen razvoj takratnih Moravec, danes pa je sinonim zdravja in dobrega počutja ter omogoča razvoj kakovostne spremljevalne turistične ponudbe lokalnega okolja.

Za sprejem in oglede se predstavnikom TIC-a Moravska Toplice ter izvajalcem najlepše zahvaljujemo, saj smo se v šolske prostore vrnili polni lepih vtisov in novega znanja o turizmu v Pomurju. Zavedati pa smo se začeli tudi, da brez skupnih ciljev, sodelovanja in vzajemne pomoči turistični razvoj posameznikov ali območja ni mogoč. 

Fotogalerija

 

(Skupno 195 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost