Skoči na glavno vsebino
+(386)2 545 96 00 ospuconci@ospuconci.si

Petek, 17. 11. 2023

 
Danes smo se po zajtrku odpravili na pohod do slapa Savica. 

Četrtek, 16. 11. 2023 

Danes smo se zbudili ob 7. uri. Hitro smo se oblekli in odpravili na jutranjo telovadbo. Po telovadbi je sledil zajtrk. Učitelji so nam predstavili program današnjega dne. Moj razred je spoznaval značilnosti Bohinjskega jezera najprej v učilnici nato pa na terenu. Zelo mi je bilo všeč, da smo se vozili s kanuji po jezeru in testirali vodo. Merili smo temperaturo vode in zraka. Po opravljenih aktivnostih ob jezeru smo se peš vrnili nazaj v učilnico in se še tam šli igre. Ta del dneva mi je bil zelo všeč. Po kratkem počitku po kosilu je sledila popoldanska aktivnost. Moja skupina je odšla v bližnji gozd, kjer smo merili obseg in premer debla. Spoznavali smo različne vrste dreves. Ko smo se vračali nazaj v dom smo se ustavili še na travniku. Učitelj nam je povedal veliko novih informacij. Sledila je večerja in večerno druženje s prijatelji.

Zala Sever, 7. c


Sreda, 15. 11. 2023

Danes smo se prebudili v tretji dan naše idilične pustolovščine v Bohinju. Zbudili smo se že malo težje kot prejšnje dni. Po oblačenju, česanju in ostali osebni higieni smo opravili jutranjo telovadbo oziroma sprehod. Po končanem zajtrku smo se tako kot vsak dan razdelili v skupine. Naš razred se je odpravil na plezanje na bližnjo naravno plezalno steno. Jaz sem priplezala skoraj do polovice, nekateri sošolci pa celo do vrha stene. Po zabavnem plezanju smo odšli še do središča vasi Ribičev laz. Tam smo si ogledali kip štirih srčnih mož in maketo Triglava ter okoliških hribov. Popoldne smo preživeli v gozdu v okolici našega doma. Na sprehod v gozd smo šli s palicami, tak način hoje se imenuje nordijska hoja. Nekaterim sošolcem je bilo to zelo zanimivo. Po povratku v dom je sledila večerja in večerno druženje.
 
Tijana Lovenjak, 7. c
 

Torek, 14. 11. 2023

Današnji dan se je začel ob 6.50, ko nas je učiteljica prišla zbudil. Ko sem opravil jutranjo rutino smo vsi šli na jutranjo telovadbo in nato na zajtrk. Razdelili smo se na skupine in odšli na različne dejavnosti. Nekateri učenci so spoznavali Bohinjsko jezero, drugi so šli na vožnjo s kanujem, nekateri so bili na orientacijskem pohodu ter na plezanju. Veselimo se prostega časa ko se družimo in zabavamo s prijatelji. Popoldan nas čaka še kar nekaj aktivnosti katere že nestrpno pričakujemo.

Taj Černi, 7. a

 

Ponedeljek, 13. 11. 2023
 
Danes je prav poseben dan, ki smo ga že nestrpno pričakovali. V šolo smo prišli ob 8. uri in se z avtobusom odpravili v CŠOD Bohinj. Na avtobusu je bilo zelo lepo ker smo se pogovarjali, hecali in smejali. Vožnja je bila super. Ko smo prispeli v CŠOD Bohinj so nas zelo lepo sprejeli. Najprej smo se namestili v sobe in pojedli kosilo, Sledila je že prva dejavnost. To je bil pohod. Na pohodu je bilo zelo lepo. Pogovarjali smo se o naravnih pojavih in značilnostih Bohinja ter Bohinjskega jezera. Po pohodu je sledil počitek v sobah, večerja in priprave na nočni pohod z lučkami. 
 
Zapis iz dnevnika Šole v naravi učenke Pie Toth iz 7. a.
 

 

Sedmošolci srečno prispeli v Šolo v naravi – CŠOD OE Bohinj.

Tako, mi smo že pripravljeni za nove izzive.

(Skupno 631 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost