Skoči na glavno vsebino
+(386)2 545 96 00 ospuconci@ospuconci.si

Mesec oktober je za OŠ Puconci in njene učence na umetniškem področju bil zelo pomemben. Zakaj? Odvili sta se kar dve pomembni slovesnosti ob odprtju razstave likovnih del in podelitev priznanj najboljšim.

Na odprtju razstave otroških grafik, ki so nastale v okviru 21. bienala otroške grafike – Žalec je častni predsednik doc. mag. Arjan Pregl akad. slikar in grafik podelil zlata in srebrna priznanja. Pred tem je mladim ustvarjalcem in mentorjem namenil nekaj besed: » Bienale otroške grafike združuje dve čudoviti področji, to sta otroška ustvarjalnost in grafika. Na eni strani torej nebrzdana domišljija, sproščena zvedavost in neobremenjena drznost, na drugi strani zahtevni tehnični postopki, ki pripomorejo k temu, da se osnovna ideja izčisti do bistva. » Kvaliteto grafičnega odtisa je komisija ob prebiranju prejetih grafikah prepoznala pri učenki Zoji Benko (v tem šolskem letu že srednješolki Gimnazije Murska Sobota) pod mentorstvom Monike Vidmar in učencu Stašu Cipotu pod mentorstvom Deborah Davidovski, saj sta prejela srebrno priznanje. Aneja Krpič, Katarina Küzmič, Živa Dervarič in Rene Frumen pa so prejeli bronasta priznanja.

V soboto 20.10.2023 pa smo se odpravili na Kras. Deževna sobota nam ni pokvarila razpoloženja saj smo s prireditve v Štanjelu odšli zelo nasmejani in veseli. Omenjena prireditev je potekala na gradu v Viteški dvorani. Na naše učence smo lahko zelo ponosni saj so s svojimi izdelki na likovnem natečaju Po Fabianijevih poteh pristali na samem vrhu, saj so tekmovali s 408 učenci oz. njihovimi izdelki iz petih držav: Slovenije, Avstrije, Italije, Srbije in Kanade. Za svoje arhitekturne izdelke so osvojili zlato kolekcijo in prejeli zlata priznanja. Na natečaj smo poslali makete s kombiniranjem različnih materialov ali pa dvodimenzionalne predstavitve objektov s ptičje perspektive. Pri nekaterih izdelkih smo vključili tudi arhitekturne elemente natisnjene s 3D tiskalnikom. V oblikovanje 3D form smo vključili sodobne načine oblikovanja saj smo tako spoznavali načine in postopke, ki so aktualni v prostoru in času. Dobitniki zlatih priznanj: Katarina Küzmič, Ela Kapun, Eva Sapač, Maruša Kreft, Aljaž Kerec, Hana Car in Tijan Rogač.

Vsem učencem iskreno čestitamo in jim želimo še veliko ustvarjalnih idej.

Mentorici: Monika Vidmar in Deborah Davidovski

(Skupno 174 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost