Skoči na glavno vsebino
+(386)2 545 96 00 ospuconci@ospuconci.si

Učiteljice iz Osnovne šole Puconci in Osnovne šole Žužemberk, smo se od 9. do 13. oktobra 2023, udeležile  Erasmus +  mobilnosti – Sledenje na delovnem mestu: Poučujmo zunaj, v  domovih LIPKA, v mestu Brno. 

V okviru organizacije Lipka deluje pet domov od katerih smo učiteljice spoznale delo štirih  Kamenna, Rozmarynek, Jezirko in Lipova ter opazovale pouk v zasebni šoli Slunovrat. Poslanstvo domov je, da motivirajo učitelje za poučevanje zunaj učilnic, s poudarkom na okoljski vzgoji. V domu Kamenna pa poleg okoljske vzgoje  vpeljujejo programe podjetništva.

 

Med  programi nas je navdušil  program Ptice, v katerem učenci skozi didaktične igre in igre v gozdu, spoznavajo vrste ptic in naredijo ptičjo krmilnico.

V popoldanskem času smo si ogledale Odprte vrtove (Otvorena zahrada). Odprti vrtovi so urbana mini farma z interaktivnim izobraževalnim sistemom.  Z meritvami zbirajo dokaze o učinkovitosti ozelenitve mest, varčevanja z vodo in toploto.

Teden na Češkem je bil zelo zanimiv in poln novih izkušenj. Pridobljeno znanje bova vključili v pouk in tako ozaveščali naše učence o pozitivnem ravnanju z okoljem.

Nataša Kociper in Melita Kolmanko

(Skupno 88 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost