Skoči na glavno vsebino
+(386)2 545 96 00 ospuconci@ospuconci.si

Zveza prijateljev mladine Slovenije je v šolskem letu 2022/2023 razpisala raziskovalno temo »ŠPORT SKOZI ČAS«.

V okviru programa mladi raziskovalci zgodovine sta učenki OŠ Puconci Veronika Gjergjek in Juta Grof v tekočem šolskem letu raziskovali šport v domačem okolju ter pripravili raziskovalno nalogo z naslovom »25 let namiznega tenisa v Puconcih« ter predstavitev le-te. Raziskovalna naloga je sestavljena iz teoretičnega in raziskovalnega dela. Vsebina teoretičnega dela se nanaša na opis zgodovine namiznega tenisa in delovanje NTK Kema-Murexin Puconci.  Raziskovalni del naloge vsebuje analizo in ugotovitve intervjujev igralcev namiznega tenisa.

fotografije

 

V okviru programa ZPMS je v Stožicah v Ljubljani potekalo 54. državno srečanje mladih zgodovinarjev.

Veronika Gjergjek, 8. b: ˇ

»Letošnja tema raziskovanja se je glasila “Šport skozi čas.” Živim v precej športno razvitem kraju, zato sem se osredotočila na šport namizni tenis in na namiznoteniški klub Kema Murexin Puconci, ki je letos obeležil 25 let obstoja. Raziskovalno nalogo sem delala z učenko Juto Grof. Nalogo sva poimenovali “25 let namiznega tenisa v Puconcih”. Skozi nalogo sva opravljali intervjuje in preko različne literature  pridobivali mnogo novih informacij, znanj in  izkušenj. Podelitev priznanj je potekala 30. maja 2023 v ljubljanskem  športnem centru Stožice. Ob prihodu smo se se predstavili s kratko predstavitvijo, nato pa je sledil vodeni ogled Stožic. Ogledali smo si nogometni stadion, glavno dvorano in ostale prostore Stožic. Ob koncu pa je sledila še slavnostna podelitev priznanj ter krajši nastop Nipkeja. Hvala vsem, ki so nama pri tem pomagali, še posebej mentorici, ki naju je vodila in spodbujala pri raziskovanju.«

 

Na državnem srečanju sta mladi raziskovalki zgodovine OŠ Puconci Veronika Gjergjek in Juta Grof prejeli srebrno priznanje za svojo raziskovalno nalogo in predstavitev.

 

Za doseženi uspeh na državnem srečanju se zahvaljujemo vsem, ki so kakorkoli pripomogli k temu lepemu dosežku in uspešni predstavitvi naše šole.

 

Mentorica: Nina Vidonja, prof.

(Skupno 116 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost