Skoči na glavno vsebino
+(386)2 545 96 00 ospuconci@ospuconci.si

V petek, 12.5.2023, smo imeli na šoli Pomladni večer s knjigo. Na dogodek so bili povabljeni vsi učenci naše šole, ki so v tem šolskem letu opravili Bralno značko. Povabilu se je odzvalo devetdeset učencev in skoraj vsi so tudi prišli.

fotografije

Zbirati smo se začeli ob 17.00 na šoli v Puconcih. Učenci so ob prihodu izžrebali barvni listek in si tako izbrali skupino v kateri so preživeli večer. Zaradi žrebanja barvnih listkov so bili v skupini učenci iz različnih razredov. Namen tega bil, da se učenci spoznajo in povežejo tudi z učenci iz drugih razredov, sodelujejo med seboj in morda stkejo nova prijateljstva.

Vsaka skupina je imela enake dejavnosti, le vrstni red je bil drugačen. V začetku so se učenci spoznali med seboj – s predstavljanjem, zapisovanjem imen, s podajanjem balonov, skratka na zanimiv način. Sledile so dejavnosti s knjigo. Učenci so po branju ugibali naslove knjig, ki so bile ovite tako, da so bili naslovi skriti, v knjigah so iskali najlepše besede, brali so knjige pod mizo s svetilko, na stolu ob oknu, na odeji, brali slikanice sami ali v paru, poslušali branje…

Vsaka skupina je imela tudi čas za gibanje v telovadnici. Večina je izbrala padalo in igre z njim, nekateri pa so se igrali z žogami. Z vsemi temi dejavnostmi je pošla energija in to so nadomestili z večerjo, ki jim je zelo teknila. Učenci so se okrepčali s toplimi sendviči in bananami namočenimi v čokolado. Proti koncu druženja so si učenci izdelali bralne kazalke, ki jih bodo lahko uporabili doma pri branju. Večer pa je vsaka skupina zaključila po svoje, z risanjem, poslušanjem pravljice, ogledom risanke, eni pa tudi s karaokami.

Učenci so se ob 21.30 odpravili domov utrujeni in polni vtisov iz zelo aktivnega večera. Poslovili smo se z željo, da bodo še naprej brali in si nabirali znanje, ideje in sanje.

 

                                                                                               Simona Horvat, knjižničarka

(Skupno 196 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost