Skoči na glavno vsebino
+(386)2 545 96 00 ospuconci@ospuconci.si

V ponedeljek, 15. maja 2023, sta Gimnazija Murska Sobota ter Srednja poklicna in tehniška šola gostili 57. srečanje mladih raziskovalcev Slovenije, ki ga organizira Zveza organizacij za tehnično kulturo Slovenije – ZOTKS.

Na 19. raziskovalnih področij se je iz regijskih srečanj uvrstilo 228 osnovnošolskih in srednješolskih nalog. Učenci imajo z raziskovanjem priložnost, da utrdijo zaupanje vase, v svoje delo in razmišljanje, ocenijo svoja predvidevanja in spoznanja ter razvijajo določene spretnosti pomembne za življenje in kritično razmišljanje. Na srečanju imajo priložnost predstaviti rezultate raziskovanja ter o svojem delu razpravljati s strokovnjaki.

Regijskega srečanja se je v mesecu marcu na OŠ I Murska Sobota udeležila tudi devetošolka Živa Čerpnjak, ki se je s predstavitvijo raziskovalne naloge, Prihodnost prehranske samooskrbe v občini Puconci, uvrstila na državno srečanje. Med šestimi najboljšimi raziskovalnimi nalogami na področju geografije je na državnem srečanju prejela srebrno priznanje.

Mladi raziskovalki za dosežen uspeh iskreno čestitamo ter želimo veliko nadaljnjega raziskovalnega ustvarjanja.   

 

Mentorica: Mateja Žökš

(Skupno 113 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost