Skoči na glavno vsebino
+(386)2 545 96 00 ospuconci@ospuconci.si

Bralna značka je interesna dejavnost za vse učence in tudi za vse odrasle.

Bralna značka ima dolgo tradicijo in izjemno bogastvo izkušenj bralcev, mentorjev in strokovnjakov.

Bralec za Bralno značko bere prostovoljno, v svojem prostem času, po svojih željah. Bralci lahko berejo različna gradiva, leposlovna in poučna, kar pač koga zanima. Pomembno je, da bralec bere z razumevanjem, da pri branju uživa, da mu branje pomaga v življenju.

Bralna značka se začne 17.septembra, na obletnico rojstva in smrti slovenskega pisatelja Franceta Bevka in se konča v aprilu, ko je 2. aprila mednarodni dan knjig za otroke in obletnica rojstva Hansa Christiana Andersena ali 23.aprila, ko je svetovni dan knjige.

Na naši šoli beremo za bralno značko učenci in zaposleni. Dogovorjeni smo, da preberemo tri pripovedna dela in eno pesniško. O prebranem se pogovorimo z mentorji bralne značke, ki tudi presodijo, če je prebrano delo ustrezno starostni stopnji bralca.

Učenci, ki opravijo Bralno značko ob koncu leta prejmejo priznanje.

Prvošolci ob začetku branja za Bralno značko dobijo knjigo, ki jo podarja ZPMS, ob koncu pa še lutko Ostržek, ki je znak Bralne značke, saj se Ostržek prav z branjem iz lesene lutke spremeni v dečka.

Učenci, ki pa so brali za Bralno značko vseh devet let šolanja so zlati bralci in ZPMS jih vsako leto nagradi s posebno knjigo in so tudi posebej pohvaljeni na sklepni prireditvi za bralno značko.

Simona Horvat,

knjižničarka

(Skupno 279 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost