Skoči na glavno vsebino
+(386)2 545 96 00 ospuconci@ospuconci.si

Spoštovani starši, skrbniki!

Opažamo, da vedno več učencev prinaša v šolo mobilne telefone. Pretirana uporaba telefona lahko mladostniku močno škodi. Zelo slabo namreč vpliva na njegovo socializacijo in pozornost, otrok postaja zasvojen. Uporabnikov pametnih telefonov, ki so zasvojeni z aplikacijami ali igrami, je vse več, vse nižja je tudi starost, ko otroci dobijo prvi pametni telefon. Vsi si želimo, da otroci komunicirajo (brez telefona), se družijo in razvijajo socialne veščine.

Iz tega razloga vas prosim, da se z otrokom pogovorite o prinašanju, oz. neprinašanju mobilnega telefona v šolo. V primeru, da bo otrok uporabljal mobilni telefon, mu bo le-ta odvzet in boste starši prišli po njega v šolo. Za nujne klice, ki jih vaš otrok potrebuje, lahko uporablja telefon v tajništvu.

Iz Pravil šolskega reda OŠ Puconci:

Uporaba mobilnih telefonov, MP3 predvajalnikov, iPodov, Nintendo iger, dlančnikov in podobnih naprav

 

 

 

  • Za nujne klice je učencem na voljo telefon v tajništvu šole.
  • Če učenci prinašajo v šolo svoje mobilne telefone in ostale naštete naprave, kar naj bo izjemoma, so zanje tudi v celoti odgovorni, šola pa smatra, da jih imajo pri sebi z vednostjo staršev.
  • Šola za poškodovane, izgubljene ali odtujene mobilne telefone in druge naprave ne odgovarja.
  • V času pouka (v šoli in izven nje) morajo imeti učenci mobilne telefone in druge naprave izklopljene. Ob neupoštevanju pravila je učenec dolžan telefon izklopiti in ga predati strokovnemu delavcu. Shrani ga razrednik ali strokovni delavec, ponj pa pridejo v šolo starši. Isto velja za ostale naštete naprave.

 

Povezava do Pravil šolskega reda: https://ospuconci.splet.arnes.si/dokumenti/

 

Že v naprej se vam zahvaljujem za pomoč pri izvajanju enega od perečih vzgojnih področij sodobnega časa.

Ravnatelj: Štefan Harkai

 

(Skupno 390 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost