Skoči na glavno vsebino
+(386)2 545 96 00 ospuconci@ospuconci.si

Učenci 9. razredov so pred veliko odločitvijo, in sicer kam po končani osnovni šoli. Da bi bila odločitev lažja, so imeli celodnevni kulturni dan na temo Moja poklicna prihodnost. Pripravile in izvedle smo ga pedagoginje Maja, Darja, Valerija in Saša ter specialna pedagoginja Nina.

Na delavnicah so učenci razmišljali o dejavnikih, ki so pomembni pri odločanju o svoji nadaljnji poklicni poti. Pogovarjali so se o svojih interesih, značajskih lastnostih, temperamentu, sposobnostih, veščinah in spretnostih ter o učnih in delovnih navadah…

fotografije

Učenci so si za svoj izbrani poklic poiskali podatke na spletu poteku šolanja, kraju dela in pripomočkih za delo, o potrebnem znanju in veščinah ipd. ter ustvarjali poklicno izkaznico izbranega poklica. Na ustvarjalen način so pripravili zloženke, miselne vzorce in stripe o svojem poklicu. Na eni od delavnic so skozi igro pantomime in improvizacijskega gledališča učenci ugibali in spoznavali različne poklice. Seznanili so se s poklici, ki so v zadnjem času v porastu, in z na novo nastalimi poklici zadnjih let. Razmišljali so tudi o poklicih prihodnosti in si izmislili svoj novi poklic prihodnosti. Glede na zbrane želje učencev so se seznanili s pomembnimi informacijami o srednjih šolah (novi programi), srednješolskim vpisnikom, štipendijami in pogoji pridobitve štipendij, s preizkusi nadarjenosti in z deficitarnimi poklici.

Kulturni dan je učencem prinesel raznolike dejavnosti, na katerih so poleg razmišljanja o poklicni prihodnosti še urili svoje veščine sodelovanja, komunikacije, izražanja, ustvarjalnosti in izvirnosti ter digitalne spretnosti.

 

Zapisala: Maja Šebjanič Oražem

(Skupno 200 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost