Skoči na glavno vsebino
+(386)2 545 96 00 ospuconci@ospuconci.si

23. junij 1894 predstavlja ustanovitev Mednarodnega olimpijskega komiteja in rojstni dan olimpijskih iger moderne dobe. Nacionalni olimpijski komiteji širom sveta tako v mesecu juniju izvedejo številne športne dogodke, s katerimi obeležujemo ta poseben dan, Olimpijski dan. Tudi Olimpijski komite Slovenije − Združenje športnih zvez se je pridružil svetovnemu gibanju in od 1. junija do 23. junija pripravil številne dogodke posvečene temu zgodovinskemu trenutku, pomembnem za razvoj svetovnega in slovenskega športa. (fotografije)

Ta športni dogodek smo obeležili tudi na osnovni šoli Puconci. Učenci, zaposleni, predstavniki občinske uprave in naša častna gostja Jasmina Maček,
smo se zbrali pred čudovito večnamensko Zeleno dvorano in prisluhnili kratkemu programu. V intervjuju nam je gospa Jasmina opisala svojo športno časovnico in predstavila cilje za naprej. Učenci so sodelovali v olimpijskem kvizu in za pravilen odgovor usvojili lisjaka Foksija. Za konec so osnovnošolci odtekli olimpijski tek, ki ni bil tekmovalne narave, ampak so ga odtekli v duhu obeležitve olimpijskih iger. 

Zapisala: Nataša Kuhar

(Skupno 163 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost