Skoči na glavno vsebino
+(386)2 545 96 00 ospuconci@ospuconci.si

Devetošolci so se 15. 6. 2022 na zaključni slovesnosti – valeti, ki se je odvijala v Zeleni dvorani OŠ Puconci, s slavnostnim programom še zadnjič predstavili in se zahvalili učiteljskemu zboru, staršem, ravnatelju in občini Puconci. S predstavitvenim filmom razredov, mislimi o življenju in prijateljstvu ter glasbenimi nastopi je učencem uspelo dokazati, da so se v času osnovne šole veliko naučili, stkali pristne prijateljske vezi ter da so hvaležni za vse prelepe trenutke, ki jih nikoli ne bodo pozabili.

Zaplesali so tudi svoj prvi ples pod vodstvom g. Dejana Zečevića iz plesne šole Zeko. Učenci in starši so še posebej ponosno spremljali slovesno podelitev spričeval in nagrad za posebne dosežke. Sledila je zahvala učencev, nagovor razrednikov ter skupna zaključna pesem, valeto pa smo zaključili z zakusko in prijetnim druženjem devetošolcev, staršev in učiteljev. Na koncu je sledil simboličen spust balonov na šolskem igrišču, s katerim so naši devetošolci spustili vse skrbi osnovnošolskih dni.
Dragi učenci in učenke, želimo vam, da na vaši nadaljnji življenjski poti zaupate vase, sledite svojim sanjam, delate dobra dela in se veselite novih zmag. Srečno !

Razredniki 9. razredov

Učenka Anabela Žurman je ob koncu šolanja zapisala nekaj misli.

Valeta je pomemben in svečan dogodek za vse, ki končajo osnovno šolo. Zdaj, ko je za mano, pa se mi zdi tudi žalosten dogodek, saj smo se dokončno poslovili od šole, ki smo jo obiskovali devet let, ter od prijateljev, ki smo jih spoznali v teh letih.
Meni je valeta pomenila ne samo zaključek osnovnošolskega izobraževanja, ampak tudi zaključek za zdaj najdaljšega obdobja mojega življenja. Veliko ljudi nam je po valeti povedalo, da se naše življenje zdaj zares začenja. Morda prav zaradi tega, da se zdaj selimo v nam še neznani svet, torej srednjo šolo, in se bomo morali navaditi na popolnoma nov sistem in tempo.
Na valeto smo se začeli pripravljati konec meseca maja, za kar smo pozneje ugotovili, da je bilo rahlo prepozno, saj je čas tekel hitreje, kot smo mislili, da bo. Pripravljali smo se po pouku in se pogovarjali o programu, okrasitvi, pisanju govorov, nastopih in tudi o tem, kako vse to združiti v celoto.
Valeto smo izpeljali, tako kot smo si zamislili in veselilo nas je, da je potekala tako, kot smo je bili vajeni pred epidemijo, s plesom in slovesno podelitvijo spričeval. Za izgled in pomoč pri izvedbi se moramo zahvaliti tudi učiteljem, ki so nam pomagali, da nam je na koncu uspelo ustvariti svečan dogodek, ki nam bo za večno ostal v lepem spominu.

 

(Skupno 665 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost