Skoči na glavno vsebino
+(386)2 545 96 00 ospuconci@ospuconci.si

Evropski projekt mreže Zdravih šol bomo nadaljevali tudi v šolskem letu 2023/2024. V okviru projekta Zdrave šole se zdravje pojmuje celostno, kar pomeni, da se enakovredno posvečamo telesnemu, duševnemu, socialnemu in okoljskemu zdravju. Namen Zdrave šole je v prvi vrsti vplivati na zdrav način življenja vseh udeleženih, in sicer učencev, zaposlenih na šoli, staršev in starih staršev. Nadgrajujemo temo duševnega zdravja, predvsem v programih Izboljšanje duševnega zdravja in To sem jaz, v proces pouka pa bo vključena tudi čuječnost in meditacija.

Temu primerno so izbrane tudi naše dejavnosti. K omenjeni temi pa bomo dodali še dejavnosti s področja prehrane in gibanja. V izvajanju dejavnosti se povezujemo z drugimi projekti na šoli, interesnimi dejavnostmi, se navezujemo na upoštevanje hišnega reda, vzgojnega načrta in pravil šole.

Prav tako sodelujemo z lokalno skupnostjo in s šolsko zdravstveno službo. S pomenom zdravega življenjskega sloga želimo ozavestiti vse udeležence, hkrati pa je naš cilj, da bi se v načrtovane dejavnosti vključevalo čim večje število učencev, zaposlenih, staršev, starih staršev in ostalih. Želimo si, da bi skrb za zdravje postala naš skupen cilj, zato bomo tudi v prihodnje delovali v smeri razvijanja dobrih medsebojnih odnosov ter izboljševali sodelovanje med šolo, domom in skupnostjo, na kar se bo navezovala tudi letošnja rdeča nit v okviru Zdravih šol, ki se glasi Lepa beseda lepe odnose najde. Prav tako pa bomo z raznimi dejavnostmi vzpodbudili medgeneracijsko sodelovanje, povezovanje različnih generacij in obeležili okroglo obletnico delovanja 30. let Slovenke mreže zdravih šol.

Obvestila:

(Skupno 643 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost