OŠ Puconci je v šolskem letu 2016/17 uspešno kandidirala na razpisu Popestrimo šolo (POŠ) 2016–2021, s kandidatom Gregorjem Nemcem, ki je do konca šolskega leta 19/20 izvajal program na delovnem mestu multiplikatorja POŠ. V šolskem letu 20/21 bo z aktivnostmi projekta nadaljevala Janja Adanič Vratarič.

Program omogoča resorje za izvajanje dejavnosti izven rednega izobraževalnega programa. V okviru programa pripravljamo številne tedenske dejavnosti, kot je npr. šolski časopis, računalniško opismenjevanje, debatni klub, raziskovalne naloge. Te dejavnosti omogočajo spoznavanje sodobnih tehnologij, soočanje z različnimi izzivi, s katerimi učenci krepijo kritično razmišljanje, reševanje problemov in timsko delo.

S sobotnimi delavnicami želimo omogočiti sproščeno ustvarjalno vzdušje, možnost spoznavanja novih tehnik in učenja novih veščin. Učencem želimo popestriti dejavnosti tudi med počitnicami, zato bomo pripravili številne ustvarjalne, jezikovne, naravoslovne in računalniške delavnice. Okrepiti želimo tudi sodelovanje z lokalnim okoljem, pri čemer se bodo učenci aktivno vključevali v lokalno skupnost.

Multiplikator bo učencem nudil tudi individualno in skupinsko učno pomoč, ki zajema pripravo seminarskih nalog in razlago učne snovi ter dodatne vaje tam, kjer jih učenci najbolj potrebujejo.

Za učence bomo organizirali tudi ekskurzije in jim tako omogočili, da obiščejo kraje in prireditve, ki so jim zaradi razdalje manj dostopni. Učenci bodo o dejavnostih sproti obveščeni, o njih se lahko informirajo tudi na šolski spletni strani (http://www.ospuconci.si/popestrimo-solo/).

Za posamezno dejavnost učenci dobijo prijavnico s podrobnim opisom in predvidenim časovnim okvirom, ki jo podpišejo starši in se tako seznanijo z vsemi potrebnimi informacijami. Že vnaprej vas vljudno vabimo k sodelovanju.

(Skupno 178 obiskov, današnjih obiskov 1)