Skoči na glavno vsebino
+(386)2 545 96 00 ospuconci@ospuconci.si

Turistična zveza Slovenije je v sodelovanju z Zavodom RS za šolstvo ter ostalimi organizacijami, 16. aprila, v Mercator centru v Murski Soboti, izvedla regijsko turistično tržnico 33. državnega festivala Turizmu pomaga lastna glava. Na njej so učenci pomurskih osnovnih šol na zanimiv, kreativen in zabaven način predstavljali turistične raziskovalne naloge in proizvode na temo Turistični spominek mojega kraja.

fotografije

Turistični podmladek naše osnovne šole se je že v lanskem šolskem letu dogovoril, da bo letošnje leto oblikoval takšen turistični proizvod, ki ga bo s pomočjo turističnih organizacij ter ostalih prostovoljcev tudi izvedel. S turističnim proizvodom Gor pa doj po Püjcovon varaše, smo lokalno turistično ponudbo Puconec oblikovali v aktivno preživljanje prostega časa za posameznika, kakor tudi za skupino. Razkrivanje skritih kotičkov Puconcev ter legende o Puconcih obiskovalca nagradi z unikatnim  turističnim spominkom, ki odraža identiteto domačinov Puconcev. 

Turistični proizvod smo predstavili na turistični tržnici, kjer je razigranost in domišljija naših učenk privabila številne mimoidoče, da so si ogledali domiselno stojnico, sodelovali v nagradnih igrah in seveda poizkusili tudi odlično pripravljene dödole naše šolske kuhinje.

S predstavitvijo turističnega proizvoda na regijskem srečanju smo prejeli zlato priznanje za najboljšo predstavitev na turistični tržnici ter srebrno priznanje za sodelovanje na srečanju.

Za naš uspeh se zahvaljujemo vsem, ki so pomagali pri izdelavi turistične naloge, kakor tudi tistim, ki so nam priskočili na pomoč pri predstavitvi le te na turistični tržnici.  

Mentorji: Mateja Žökš,  Monika Vidmar in Gregor Nemec

(Skupno 157 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost