Skoči na glavno vsebino
+(386)2 545 96 00 ospuconci@ospuconci.si

V sredo, 12. februarja, sva se Aljaž Vrečič in Ema Gumilar udeležila medobčinskega parlamenta, ki je potekal na Osnovni šoli I v Murski Soboti.

Ob pol enih popoldne smo se učenca in učiteljica Nina Vidonja odpravili proti Osnovni šoli I, kjer je potekal medobčinski parlament.

Ko smo prispeli v osnovno šolo, so nam razdelili barvne kartončke, po katerih smo se razdelili v skupine. Učenci osnovne šole so se nam najprej predstavili in nato so se začele debate. Razdelili smo se v pet različnih skupin. Pri vsaki skupini je bila ena učiteljica in en učenec iz osnovne šole I. Učitelji in učenci so nam najprej predstavili temo, o kateri smo debatirali, in nato smo se predstavili še učenci. Obravnavali smo teme, kot so: poklici, potrebni v prihodnosti, dejavniki, ki vplivajo na naše odločitve za poklicno prihodnost, naše znanje in naše veščine … ter razne druge teme, povezane z našo poklicno prihodnostjo. Po debatah je sledila malica. Nato smo se zbrali v telovadnici, kjer smo predstavili naše zamisli in izvolili predstavnike, ki bodo otroški parlament zastopali na regijskem in državnem parlamentu.

Po predstavitvi izvoljenih kandidatov smo se fotografirali in se napotili domov.

Ema Gumilar

(Skupno 302 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost