Skoči na glavno vsebino
+(386)2 545 96 00 ospuconci@ospuconci.si

19. BIENALE OTROŠKE GRAFIKE – ŽALEC 2019

19. Bienale otroške grafike je v razpisu ponudil veliko možnosti za ustvarjanje. Barva v grafiki ponuja široko izhodišče za različne izvirne motivne ideje in domišljijo. Tako smo se z radovednostjo in zanimanjem odločili, da bomo sodelovali.

fotografije

Izbrali smo tehniko barvnega linoreza, medtem ko smo likovnemu motivi pustili več možnosti za eksperimentiranje. Tudi na razredni stopnji so se učenci pod mentorstvom Deborah Davidovski lotili monotipije in ustvarili zanimive grafične liste. Uporaba različnih barv vnaša posebne izzive in grafična tehnika od nas zahteva natančno tehnično izvedbo. Čeprav so nenačrtovane napake pri grafičnem odtisu vedno veliko presenečenje in mnogokrat dajo končnemu rezultatu poseben pečat. Vsak odtis je lahko presenečenje, kajti rezultat vidimo šele takrat, ko list dvignemo. Za mlade ustvarjalce je to čaroben trenutek, ki vodi v nadalnje raziskovanje.

Na razpis se je prijavilo 114 slovenskih šol in vrtcev. Med 1372 prispelimi grafičnimi listi, je strokovna komisija izbrala 389 del za razstavo. Med njimi je izbrala 10 grafik, ki so prejela zlato priznanje, 32 avtorjev je prejelo srebrno priznanje, vsi ostali razstavljalci pa so prejeli bronasto priznanje.

Na učence naše šole smo lahko ponosni in jim iskreno čestitiamo, saj smo prejeli 2 SREBRNI PRIZNANJI in 5 BRONASTIH PRIZNANJ.

SREBRNO PRIZNANJE sta dobili  Doris Kuplen in Larisa Kerec iz 7. razreda. BRONASTO PRIZNANJE pa so prejeli: Ema Gumilar, Rebeka Sukič, Gašper Puhan, Doris Kolar iz 7. razreda in Eva Lang iz 2. razreda.

Vsem učencem ISKRENE ČESTITKE!

Monika Vidmar

(Skupno 446 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost