Skoči na glavno vsebino
+(386)2 545 96 00 ospuconci@ospuconci.si

S člani turističnega podmladka smo se prijavili na 31. državni festival Turizmu pomaga lastna glava, ki ga pripravlja Turistična zveza Slovenije v sodelovanju z Zavodom Republike Slovenije za šolstvo. 

fotografije

Tema letošnjega festivala je Potujem, torej sem, kjer so se mladi postavili v vlogo turističnega vodnika in oblikovali turistični program vodenja in predstavitve ogleda domačega kraja za mladega turista iz Slovenije in tujine. Sodelovanje na festivalu vključuje izdelavo turistične naloge in predstavitev turističnega proizvoda na turistični tržnici.

Z navdušenjem smo se lotili letošnje teme ter nalogo naslovili z naslovom »Püconski časovni stroj«. V nalogi predstavljamo dvodnevni turistični program, izpopolnjen z različnimi aktivnostmi in druženji. Poiskali smo zanimivo nit zgodbe, ki povezuje celotni turistični proizvod skozi čas: sedanjost, ki temelji na preteklosti. Odločili smo se za zgodbo, ki temelji na reformaciji, raziskali smo obrti in dejavnosti nekoč ter jih prenesli v sedanjost. Kot povezovalca celotnega turističnega proizvoda smo vključili pomembnega prekmurskega protestantskega pisatelja in prevajalca ter narodnega buditelja Števana Küzmiča, ki mu pri posameznih delavnicah pomagajo še navihani pomagači Glinko, Kovinko in Kulinarko.

S predstavitvijo našega turističnega proizvoda na turistični tržnici v Mariboru, 6. aprila 2017, smo prejeli dve zlati priznanji, in sicer za sodelovanje na festivalu in za najboljšo turistično tržnico.    

Za naš uspeh je zasluženih več pridnih rok. Zahvala gre evangeličanski duhovnici ga. Katji Ajdnik, kovaču g. Francu Franku ter lončarju g. Francu Zelku, ki so nam namenili svoj prosti čas za intervju. Zahvaljujemo se tudi učiteljem, učencem, staršem ter šolski kuhinji, ki so nam pripomogli k lepemu dosežku in uspešni predstavitvi naše šole.

Člani turističnega podmladka ter mentorice Mateja Žökš, Nina Vidonja in Monika Vidmar

 

(Skupno 71 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost